Home » Barbecue Tante Door kip bites

Barbecue Tante Door kip bites

Lekkere kleine bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Gevuld met Tante Door dijenvlees en een saus van oude kaas, zure room en barbecue saus.

Barbecue Tante Door kip bites

  • Aantal personen: 15-20 bites
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 15-20 bites

  • 400 g Tante Door dijenvlees
  • 50 ml barbecue saus
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 100 g zure room
  • 1 rode ui
  • Verse koriander
  • 15-20 bladerdeeg plakjes
  • Olijfolie

Benodigdheden: Muffin vormpjes

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de muffinvormpjes met olijfolie.

  2. Snijd het Tante Door dijenvlees in kleine blokjes, meng dit samen met de barbecue saus en zure room in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Vul ieder muffin vormpje met een plakje bladerdeeg en schep met een lepel het kip mengsel in het midden. Strooi wat geraspte oude kaas over ieder vormpje. Bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.

  4. Versnipper intussen de rode ui. Haal de barbecue bites uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Garneer met de ui en een blaadje koriander.

Tip: warm zijn ze het lekkerst!

Eet smakelijk!