Beef wellington met Elita ossenhaas

Een echte klassieker, nu nog lekkerder met ossenhaas van Elita!

Beef wellington met Elita ossenhaas

  • Aantal personen: 6-8
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 1 kg Elita ossenhaas
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 12 plakken Doerak prosciutto
  • 2 el mosterd
  • 2 takjes verse tijm
  • Klontje boter

Benodigdheden: Koekenpan, bakplaat, bakpapier, vershoudfolie en keukenmachine

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijm af. Maak de champignons schoon en maal ze samen met de tijm in de keukenmachine fijn.
  3. Dep de ossenhaas droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Bestrijk het vlees dan aan alle kanten met mosterd.
  4. Verhit de rest van de boter in de pan en fruit de ui en knoflook, voeg dan de paddestoelen toe en bak 5 minuten mee tot ze net zacht zijn geworden. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen.
  5. Leg een groot stuk vershoudfolie klaar op het aanrecht. Leg hier de plakken prosciutto op, maak ongeveer 2 rijen van 6 plakken. Laat de plakken overlappen, zodat de hele ossenhaas straks bedekt zal zijn. Verdeel dan het champignonmengsel gelijkmatig over de prosciutto en leg de ossenhaas er bovenop. Rol met behulp van de vershoudfolie de prosciutto strak om de ossenhaas heen en zet opzij.
  6. Bekleed nu een bakplaat met bakpapier en rol hier bladerdeeg op uit. Haal de ossenhaas voorzichtig uit de folie en leg midden op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg nu strak om de ossenhaas heen. Het deeg mag op de randen een beetje (1cm) overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai de rol nu om zodat de naad niet meer zichtbaar is. Van het overtollige bladerdeeg kan je eventueel leuke figuurtjes maken voor op de rol.
  7. Klop nu het ei los en bestrijk met behulp van een kwastje het bladerdeeg met ei. Hierdoor krijgt het straks een mooi goudbruin korstje. Zet de beef wellington nu ca. 30 minuten in de oven voor een mooie rose kleur. Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Lekker met gebakken aardappeltjes!

Eet smakelijk!