Home » Bereidingstips Tante Door

Bereidingstips Tante Door

KipBereidingBereidingstijd
(in minuten)
Kerntemperatuur
in ºC
Drumstick (met vel)braden25-3575
Kip (heel met vel)braden60 per kg75
Kipfiletbakken/grillen1575
Kippenpoot (met vel)braden45-5075
Kipschnitzelbakken1075
Vleugelsbraden15-2075

 

HoudbaarheidKoelkast*Vriezer
Kip2 dagen9 maanden
Gehakt1 dag2-3 maanden
Bereid vlees3-4 dagen3 maanden
*Houdbaarheid onverpakt vlees. Voor verpakt vlees zie etiket

Tante Door recept(Klik op de foto voor het recept van deze heerlijke gevlinderde Tante Door kip)

Koelen
Bewaar vers vlees in de verpakking of op een bord afgedekt met folie maximaal 1 à 2 dagen in de koelkast. Daarbij geldt “hoe koeler, hoe beter”. Leg het vlees daarom op de koudste plek in de koelkast (onderin) en let erop dat er geen vleessap lekt.

Invriezen
In de vriezer bij -18 ºC of lager is zowel vers als bereid vlees enkele maanden te bewaren (zie de tabel). Vries ontdooid vlees niet opnieuw in: het verliest dan veel van z’n vleessappen en dat is minder lekker. Ontdooid vlees dat daarna is bereid kan wel worden ingevroren.

Ontdooien
Laat vlees niet ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water, maar leg het afgedekt op een bord of schaal in de koelkast. Bacteriën krijgen dan geen kans en het vlees blijft lekker sappig. Spoel na het ontdooien het resterende vleessap weg.

Ontdooien in de magnetron kan ook als het gaat om kleinere stukken vlees.

Voorkom kruisbesmetting!
Op rauw vlees kunnen bacteriën voorkomen. Was je handen daarom na het aanraken van rauw vlees en het openen en weggooien van de verpakking. Houd rauw (vlees) ook altijd gescheiden van schoongemaakt en bereid eten en gebruik schone keukenspullen voor bereid vlees, voorkom kruisbesmetting.