Bladerdeeg hapjes met Tante Door kipdijfilet

Deze bladerdeeg hapjes met Tante Door kip, brie en cranberriesaus zijn perfect voor de feestdagen! Succes gegarandeerd!

Bladerdeeg hapjes met Tante Door kipdijfilet

  • Aantal personen: 10 hapjes
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 10 hapjes

  • 1 pak diepvries bladerdeeg (10 plakken)
  • 2 Tante Door kipdijfilets
  • 2 el olijfolie
  • 250 g cranberry’s (diepvries kan ook)
  • 3 el honing
  • 3 el water
  • 1 stuk roombrie
  • Handje vol pecannoten
  • Verse salie

Benodigdheden: Muffin / cupcake bakplaat, kookpan en steelpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat ontdooien.
  2. Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes, bestrooi met peper en zout en bak in de olijfolie gaar. Zet opzij.
  3. Vet de muffinvormpjes in met roomboter en snijd de randen van de bladerdeeg af, zodat deze precies in een muffinvorm past. De punten mogen uitsteken. Bak de bladerdeegvormpjes dan 8-10 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de cranberriesaus door de cranberry’s samen met de honing en water zachtjes te laten koken in een steelpannetje. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt. Is de saus te zuur? Voeg dan wat extra honing toe.
  5. Haal de bladerdeeg nu uit de oven en druk het midden voorzichtig in met de bolle kant van een lepel. Vul dan met stukjes kip, cranberriesaus en maak af met een plakje brie.
  6. Bak de bladerdeeghapjes nog 5-7 minuten in de oven, tot de brie gesmolten is en de bladerdeeg een licht kleurtje heeft.
  7. Maak af met gehakte pecannoten en een beetje salie.

Serveer direct! Ze zijn warm het lekkerst!

Eet smakelijk!