Tante Door sticky chicken wings

Lekker voor bij de borrel: sticky chicken wings!

Tante Door sticky chicken wings

  • Aantal personen: 4-6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 kg Tante Door kipvleugels
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 6 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 3 el chillisaus
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes

Benodigdheden: Blaadslede met rooster of bakplaat en aluminiumfolie of bakpapier

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Pers de knoflooktenen en schil en rasp de gember. Meng deze samen met de sojasaus, honing, chillisaus, sesamolie, sesamzaadjes en het limoensap in een grote kom. Doe de kippenvleugels bij de marinade en laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren.
  3. Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier of aluminiumfolie en zet hier het rooster bovenop of bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kippenvleugels over het rooster en bestrijk met de overgebleven marinade uit de kom.
  4. Rooster de kip onder de grill ongeveer 15 minuten of totdat de kip gaar en goudbruin is.
  5. Bedruip de kip tijdens het braden regelmatig met de marinade.

Eet smakelijk!