Home » Coccidiostatica vrij voer

Coccidiostatica vrij voer

TANTE DOOR DRINGT GEBRUIK VAN ANTIMICROBIËLE MIDDELEN VERDER TERUG.

Plantaardige-voeding

Onze Tante Door kippen krijgen sinds 1 oktober 2016 coccidiostatica vrij voer. Een kenmerk waar wij erg trots op zijn.

Coccidiose

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op een pluimveebedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.

Ingrediënten

Net als bij mensen zijn kippen die gezond en vitaal zijn minder vatbaar voor ziektes. Door het toevoegen van etherische oliën, zuren en butyraten aan het voer van Tante Door wordt de darmgezondheid van Tante Door ondersteund. De etherische oliën en zuren werken antibacterieel en butyraten werken ontstekingsremmend en hebben daarmee een darm helende werking. Deze toevoegingen voorzien de dieren van de beste en juiste voeding tijdens verschillende fases in hun leven en kunnen ze coccidiose op een veilige manier doorstaan.

Onderzoeksresultaten

Uit uitgebreide praktijktesten blijkt dat de toevoegingen leiden tot een betere (darm)gezondheid van het dier en daardoor het gebruik van coccidiostatica in het voer overbodig maakt*.

*Dit blijkt uit praktijk testen bij onze Tante Door kippen

Weerstand

Dankzij de toevoeging aan het voer van Tante Door bouwen de dieren meer weerstand op en helpt dit bij:

  • Stimulatie van goede darmbacteriën
  • Bescherming van de darm
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Preventie van darmstoornissen

Hierdoor is de kans zeer klein dat de dieren ziek worden en behandeld moeten worden met antibiotica*.

*Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na onderzoek van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij is.

Uniek

Wij zijn het eerste pluimveeconcept in Nederland dat volledig is overgestapt op coccidiostaticum vrij voer.