Home » Courgette soep met Tante Door kip

Courgette soep met Tante Door kip

Maak het kerstmaal compleet met deze romige courgette soep met Tante Door kip als tussengerecht. Favoriet voor jong en oud.

Courgette soep met Tante Door kip

  • Aantal personen: 4-8
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4-8 personen

  • 2 Tante Door drumsticks
  • 50 g kruidenboter
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1/2 el sesamzaad
  • 125 ml (slag)room
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • Peper & zout

Benodigdheden: Kookpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje water op het vuur, voeg hier de drumsticks en de bouillonblokjes aan toe, laat ca. 30 minuten koken.

  2. Snijd de courgettes in blokjes en snipper de ui. Verhit 40 g kruidenboter in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de courgette toe en laat 10 minuten afgedekt smoren.

  3. Steek met een vormpje sterren uit het bladerdeeg. Smelt de overige kruidenboter in de magnetron. Bestrijk de sterren met de gesmolten boter, bestrooi met sesamzaad en bak ca. 6 minuten in de oven.

  4. Laat de drumsticks iets afkoelen en pluk het vlees van het bot af tot smalle reepjes.

  5. Schenk de bouillon bij de courgette en laat 5 minuten zacht koken. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommen, garneer met de (slag)room en kip. Serveer met de bladerdeegsterren.

Eet smakelijk!