Tante Door kip curry met mango en peultjes

Makkelijk en snel gerecht voor een doordeweekse avond!

Tante Door kip curry met mango en peultjes

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g Tante Door kipdijfilet
  • 400 g rijst
  • 200 g peultjes
  • 1 verse mango
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 cm gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1,5 tl currypoeder
  • snufje chilipoeder
  • 2 tl olijfolie
  • Handje cashewnoten
  • 1 lente ui

Benodigdheden: Kookpan en koekenpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzigen op de verpakking. Snijd de kipdij in blokjes, snipper de ui, rasp de gember en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet. Voeg de Tante Door kipdij stukjes samen met alle kruiden toe. Voeg na 3-4 minuten de knoflook en gember toe en bak tot de kip gaar is en een mooi goudbruin kleurtje heeft.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry 5-7 minuten zachtjes pruttelen.  Voeg als laatste de peultjes toe en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd terwijl de curry kookt de mango in blokjes en de lente ui in dunne ringen.
  5. Schep de rijst en curry in diepe borden, maak af met stukjes mango, lente ui en cashewnoten.

Eet smakelijk!

Dit gerecht is gemaakt door leerlingen van het SVO in Rijswijk.