Doerak spiesjes met zoete aardappel salade

Doerak op stok hot spiesjes met een frisse zoete aardappel salade.

Doerak spiesjes met zoete aardappel salade

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 Doerak op stok hot spiesjes
  • 1 kg zoete aardappels
  • 5 bosuien
  • 1 knoflook teen
  • 2 avocado’s
  • 3 el mayonaise
  • 8 el Griekse yoghurt
  • Halve limoen
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • Snufje cayenne peper
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Benodigdheden: Kookpan en koekenpan

Logo doerak

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en doe ze in een pan met water. Kook in ca. 8 minuten beetgaar.

  2. Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de Doerak op stok hot gaar.

  3. Snijd ondertussen de bosui in ringen en de avocado in blokjes. Rasp de knoflook en pers het sap uit een halve limoen. Zet opzij.

  4. Meng de Griekse yoghurt en de mayonaise in een kommetje samen met de knoflook, limoensap, paprikapoeder en komijn. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Giet de aardappels af, doe ze in een schaal, laat afkoelen en meng de avocado en bosui er door. Voeg het yoghurtmengsel toe en schep door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de zoete aardappel salade met de Doerak op stok hot spiesjes.

Tip: bereid de Doerak op stok hot spiesjes op de barbecue!

Eet smakelijk!