Doerak onderdelen

WAAR ZIT NU EIGENLIJK WAT BIJ EEN VARKEN?

 

Ham
De billen van het varken noemen we de ham, dit wordt gebruikt voor hamlappen en schnitzels.
Lende
In de lende kun je de haas vinden, het meest malse stukje vlees van het varken.
Rug
Van de rug komt voornamelijk spek, goed te gebruiken voor lapjes op blokjes maar ook ideaal om als groot stuk op de barbecue te leggen.
Buik
De buik is zonder twijfel een van de lekkerste stukken vlees. Vanwege de grote hoeveelheid vet is buikspek heerlijk om langzaam te garen in de oven.

Schouder
De schouder wordt gebruikt voor braadsikken, rollade en gehakt.
Hals
De hals wordt voornamelijk gebruikt voor karbonades.
Poot
Net als bij het rund wordt bij het varken de poot gebruikt voor in de soep. Het vlees laat op den duur los en het bot (mergpijp) geeft een heerlijke smaak af.

 

 

Welke producten worden van de onderdelen gemaakt?

  • Buik – Buikspek
  • Hals – Soepvlees
  • Ham – Hamlappen en schnitzel
  • Lende – Riblappen en de haas
  • Poot – Pootvlees
  • Rug – Rugspek
  • Schouder – Karbonade, ham, ragout en gehakt