Doerak plaattaart

Plaattaart met Doerak saucijzen! Lekker bij de borrel of als avondmaal met een salade of soep!

Plaattaart met Doerak saucijzen

  • Aantal personen: 4 - 6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 2 Doerak saucijzen
  • 500 g bladerdeeg op rol
  • 100 g groene aspegetips
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 150 g crème fraîse
  • 100 g geraspte oude kaas
  • Peper & zout
  • 1 el rozemarijn (optioneel)

Benodigdheden: Bakplaat, koekenpan en kookpan

De Doerak worsten uit dit recept zijn gemaakt en geleverd door Slagerij Chris van Boeijen. Nogmaals bedankt daarvoor!

Logo doerak

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Bedek een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit. Vouw de randen ongeveer 1 cm om en prik met een vork gaatjes in het deeg behalve de omgeslagen randen.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de aspergetips in het kokende water en laat ze 2 minuten blancheren, wacht niet tot het water opnieuw kookt. Giet af en koel direct af in koud water. Laat de aspergetips hierna uitlekken.
  3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
  4. Verspreid de crème fraîche over de bodem van de plaattaart en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaatjes en aspergetips over de crème fraîche. Bak de taart nu 20 minuten in de oven.
  5. Knijp ondertussen het worstvlees uit de velletjes en draai hier balletjes van. Bak de balletjes in ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Haal de plaattaart uit de oven, verdeel de balletjes op de taart en maak af met geraspte oude kaas. Bak de taart nu nog 5-10 minuten tot deze een mooie goudbruine kleur heeft en de kaas gesmolten is. Bestrooi eventueel met rozemarijn.

Eet smakelijk!