Mathijs Special
Doerak procureur saté

MATHIJS SPECIAL – Doerak Procureur saté met homemade pindasausHet je trek in écht lekkere saté? Dan heb ik hier een geweldig recept voor je. Ik maak saté van Doerak procureur en daarbij laat ik je ook zien hoe je een homemade pindasaus maaktBekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Doerak procureur saté

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor de saté

  • 600 g Doerak procureur (in dikke plakken)
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 el sesamzaad
  • 1 bosui

Ingrediënten voor de pindasaus

  • 150 g pinda’s
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper

Ingrediënten voor de salade

  • 250 g cherrytomaten
  • 1 of 2 avocado’s
  • Verse bladpeterselie
  • 1 courgette
  • Wraps
  • Peper & zout

Benodigdheden: Grillpan en steelpannetje

Logo doerak

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. We gaan eerst het varkensvlees in de marinade zetten. Vraag aan de slager of hij de Doerak Procureur in dikke plakken snijdt, dan kun je er zelf mooie blokjes van maken.
  2. Maak gember en knoflook fijn met een rasp. Voeg de smaakmakers samen met de zoete sojasaus, olie, en sesamzaad toe. Roer door en laat even 5 minuten intrekken.
  3. Snijd de komkommer in halve ringen, de rode uien in stukjes en de radijs in plakjes. Met een scheut azijn en een beetje honing, zout en peper heb je in een handomdraai een zoetzure rauwkostsalade
  4. Rijg het gemarineerde vlees aan de satéstokjes. Grill of bak op hoog vuur aan beide kanten dicht en laat op laag vuur langzaam verder garen. Check de gaarheid.
  5. Maal de pinda’s fijn. Dat kan met een vijzel of in de keukenmachine. Maal zo fijn als je zelf lekker vindt, een paar grove stukjes vind ik zelf erg lekker.
  6. Zet de pinda’s in een steelpannetje op het vuur en voeg een klein scheutje olie toe. Daarna kun je een kopje water en sojasaus toevoegen. Voeg ook de smaakmakers toe, de gesnipperde sjalot, fijne knoflook, rode peper, geraspte gember, gemalen korianderzaad. Proef en voeg eventueel naar smaak nog extra toe. Laat de satésaus lekker koken.
  7. Serveer de saté op de zoetzure salade en garneer met gesneden bosui en sesam. Schenk de satésaus er aan tafel overheen.

Eet smakelijk!

Tip: Houd je niet zo van pittig eten? Laat dan het pepertje uit de pindasaus.

 

receptvideo

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken