Doerak schnitzel sandwich met citroenboter

Makkelijk en heel erg lekker! Zelf gepaneerde krokante Doerak schnitzels!

Doerak schnitzel sandwich met citroenboter

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 ongepaneerde Doerak varkensschnitzels
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • 100 ml olie
  • 50 g roomboter
  • 1 citroen
  • 4 broodjes
  • 75 g rucola
  • 1/2 komkommer
  • Peper

Benodigdheden: Koekenpan, steelpannetje, plastic folie, deegroller / vleeshamer en snijplank

Logo doerak

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Pak een (houten) snijplank en leg hier een vel plastic folie op. Leg de schnitzels één voor één op de folie, pak nog een stuk folie en leg deze bovenop de schnitzel. Sla het vlees nu goed plat een vleeshamer of deegroller. Bestrooi beide kanten met peper en zout en laat de schnitzels vervolgens 10 minuten rusten op een bord.
  2. Strooi de bloem op een plat bord, klop in een diep bord de eieren los en strooi wat paneermeel op een derde bord. Haal de schnitzels nu één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten van de schnitzel goed bedekt zijn met paneermeel.
  3. Verhit nu de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de schnitzels nu in ongeveer 3-4 minuten per kant knapperig goudbruin.
  4. Pers de citroen uit en verhit de rest van de roomboter in een steelpannetje. Voeg het citroensap toe en haal van het vuur wanneer de boter volledig gesmolten is. Druppel wat van de citroenboter op de binnenkant van een broodje, beleg deze nu met de schnitzel, rucola en komkommer.

Serveer de schnitzel sandwich met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes!

Eet smakelijk!