Doerak varkensfilet met ontbijtspek en aardappelsalade

Doerak varkensfilet met ontbijtspek en romige pesto aardappelsalade. Een lekker stuk vlees op de BBQ is altijd een goed idee!

Doerak varkensfilet met ontbijtspek en aardappelsalade

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Doerak varkensfilets ± 150 g per stuk
  • 12 plakken Doerak ontbijtspek
  • Peper & zout naar smaak

Ingrediënten voor de marinade

  • Handje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor de romige pesto aardappelsalade

  • 1 kg krieltjes
  • 250 g snoeptomaatjes
  • 75 g rucola
  • 1 bol verse mozzarella
  • Handje verse basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Peper & zout naar smaak

Benodigdheden: Keukenmachine, kookpan en barbecue

Logo doerak

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes ongeveer 8 minuten. Als je krieltjes wat aan de grote kant zijn, snijd ze dan eerst een keer doormidden. Giet af en laat afkoelen.
  2. Maak nu de marinade voor de varkensfilet door alle ingrediënten in de keukenmachine te blenden.
  3. Wikkel de ontbijtspek om de varkenshaas heen, leg 1 plak ontbijtspek over de lengte van de varkenshaas en wikkel 2 plakken eromheen. Bestrijk de varkensfilet met de marinade en zet apart.
  4. Maak vervolgens de romige pesto voor de aardappelsalade door de basilicum, pijnboompitten, citroensap, parmezaanse kaas en olijfolie te blenden in de keukenmachine. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt aan de pesto toe en laat de keukenmachine nog even draaien, breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet ondertussen de barbecue aan, zorg dat er op de helft van de bodem kolen liggen, de andere helft blijft dus leeg. Als de barbecue warm is leg dan de varkensfiletlapjes op het deel waar geen kolen liggen en doe de deksel op de barbeque. zo creëer je een mini-oven, laat het vlees 10 minuten liggen. Vervolgens grill je de filetjes op de helft met kolen gaar.  Serveer direct met de romige pesto aardappelsalade!

Eet smakelijk!