Mathijs Special – Tante Door drumstick fajitas

MATHIJS SPECIAL – Gebraden Tante Door kipdrumsticks fajitas. Aan tafel gezellig samen besmeren, vullen, rollen en opeten. Om je vingers bij af te likken! Bekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Tante Door kipdrumsticks fajitas

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 Tante Door kipdrumsticks
  • 2 el ketjap
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 bol knoflook
  • 1 citroen
  • 4 paprika’s
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 sjalot
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 of 2 avocado’s
  • Verse bladpeterselie
  • 1 courgette
  • Wraps
  • Peper & zout

Benodigdheden: Ovenschaal

Eens iets anders


De combinatie van de sappige kip, kruiden, specerijen, geroosterde groenten en de avocado is geweldig.
Het vlees van kipdrumsticks is lekker sappig en zit vol smaak. Ook al ben je misschien niet gewend kipdrumsticks te gebruiken voor je wraps, dit is de perfecte match bij de fajitas. Probeer maar eens en je wil nooit anders meer.

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Snijd met een scherp mes de drumsticks in het dikke gedeelte even een paar keer in. De smaken van de marinade kunnen dan beter intrekken en ze zijn sneller klaar.
  2. Maak de marinade van ketjap, olie, chilipoeder en kerriepoeder. Meng dit door elkaar en besmeer daarmee de kip. Met een kwastje of met je vingertoppen. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en braad in een voorverwarmde heteluchtoven in 45 minuten op 200 graden gaar.
  3. Snijd nu de groenten om deze de laatste 30 minuten mee te roosteren in de oven. Snijd de citroen in plakjes en kneus de bol knoflook zodat je losse teentjes krijgt. De paprika’s en zoete ui snijd in je halve ringen. Laat de cherrytomaatjes heel, want die poffen straks in de oven en dan worden het echte smaakbommetjes. Breng de groenten op smaak met gemalen komijn, olijfolie en een snufje zout en peper.
  4. Prak met een vork de avocado fijn voor de dip. Breng op smaak met een gesnipperd sjalotje, gehakte verse peterselie en een snufje zout en peper. Even mengen en wat olijfolie toevoegen. Proef.
  5. Van courgette kun je courgetti maken of gewoon heel fijnsnijden of met een rasp fijnraspen. In plaats van courgette kun je ook ijsbergsla gebruiken. Verwarm de wraps even. Dit kan in de oven of in de koekenpan.
  6. Het vlees van de kipdrumsticks is lekker sappig en vol van smaak. Na het garen in de oven kun je het vlees met twee vorken makkelijk van het bot af halen. Serveer alle ingrediënten en zet alles lekker op tafel.

Eet smakelijk!

Variatie? Gebruik in plaats van fajita’s eens burrito’s of taco’s.

Tip: Geen fan van avocado dip? Probeer dan zure room of salsa saus.

 

receptvideo