Mathijs Special
Elita bavette

MATHIJS SPECIAL – Elita bavette met Italiaanse vulling. Een heerlijk recept voor gevulde rundvleesrolletjes. Je kunt de rolletjes bakken in de pan, op de grill of op de barbecue.
Bekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Elita bavette

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor de bavette

  • 600 g Elita bavette
  • 4 tl verse pesto
  • 50 g Italiaanse harde kaas (Grada Panado)
  • 50 g rucola sla
  • 1 gele paprika
  • 2 el kappertjes
  • 50 g pijnboompitten

Benodigdheden: Grillpan en keukentouw

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Begin met het snijden van de Elita Bavette. Snijd goed haaks op de draad van het vlees, dat zie je duidelijk. Snijd dikke plakken en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Bereid de ingrediënten voor de vulling voor. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de paprika in reepjes en fruit aan in de koekenpan in een scheutje olie. Breng op smaak met zout en peper. Ik maak vaak zelf pesto van basilicum, pijnboompitjes, kaas, olijfolie en citroensap. Schaaf de Italiaanse Grada panado kaas in plakjes. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Legt een plak Elita bavette op de snijplank en druk die wat plat. Besmeer met een lepeltje pesto.  Beleg met wat rucola sla, paprikareepjes, kappertjes, pijnboompitjes en kaas.
    Rol netjes en strak op. Bind vast met een stukje keukentouw met een knoop en strik.
  4. Bak in de koekenpan rondom in een beetje roomboter. Draai steeds een stukje bij. Als ze goudbruin gebakken zijn en je wilt ze nog wat verder garen zet je het vuur lager. Rosé gebakken rundvlees vind ik het lekkerst.
  5. Garneer nog met een beetje van de ingrediënten en serveer met het garnituur wat je zelf lekker vind. Alles is lekker bij deze gevulde Elita bavette rolletjes. Gepofte of gebakken aardappelen en nog een frisse salade bijvoorbeeld.

Eet smakelijk!

Tip: Liever pesto kopen? Dat kan natuurlijk ook.

 

receptvideo

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken