Elita beef salade

Elita beef salade met gegrilde perzik en basilicum-munt pesto. Heerlijk als lunch of serveer het met een stuk stokbrood als avondmaal.

Elita beef salade

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 g entrecôte van Elita, ± 3cm dik
  • 4 stevige rijpe perziken
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 100 gram rucola
  • 1 bol verse mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • Zout & peper
  • Chilipepers (optioneel)

Ingrediënten voor de pesto

  • 2 handjes basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 takjes verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • Citroensap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Chilipepers (optioneel)

Benodigdheden: Keukenmachine en grillpan

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Haal de entrecôte minimaal 45 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Was de veldsla, komkommer en lente uitjes. Snijd de komkommer in dunne plakken, gebruik eventueel een kaasschaaf. Verwijder het buitenste blad van de lente ui en snijd deze in ringen.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (houdt een deel achter voor de garnering). Maak nu de pesto door alle ingrediënten in een keukenmachine te blenden tot een fijne pesto (of grof als je dit lekkerder vindt).
  4. Zet nu de grillpan aan op middelhoog vuur, doe een klein beetje olijfolie in de pan (dit kan je het beste met een keukenkwast verspreiden). Leg de perzikpartjes nu op de hete gril en bak ze aan weerszijde ongeveer 2-3 minuten, tot er een mooie gril streep ontstaat. Zet de perziken daarna apart en laat afkoelen.
  5. Laat de grillpan aanstaan en grill de entrecôte aan weerszijden 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte en hoe je de entrecôte wilt hebben, wij gingen voor medium-rare. Laat de entrecôte daarna 10-15 minuten rusten met een stuk aluminium folie eroverheen. Pak de entrecôte niet in met de folie, dan kan deze grijs uitslaan! Snijdt daarna mooie dunne plakken van de entrecôte.
  6. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken. Doe de rucola in een saladeschaal en hussel met een klein beetje olijfolie en een snufje zout. Verdeel nu de mozzarella, entrecôte en perzik op de rucola, maak af met pesto, citroensap, pijnboompitjes en peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!

TIP: Heb je meer trek? Serveer er dan een lekker vers stokbrood bij!