Home » Elita ribeye

Elita ribeye

Sappige medium ribeye met rode wijn champignon saus.

Elita ribeye

  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 Elita ribeye ca. 400-500 g
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g champignons
  • 250 ml fruitige rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 tl boter

Benodigdheden: Koekenpan en steelpannetje

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Voeg de champignons, knoflook, rode wijn en runderbouillon samen in een steelpannetje. Laat 20-30 min zacht koken en voeg als laatste de boter toe en roer tot een romige saus.
  2. Doe een klontje boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de Elita ribeye in 1 minuut rondom goudbruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 4-5 minuten, houdt de ribeye in beweging.
  3. Haal de ribeye uit de pan en laat nog 2 minuten rusten op een warm bord onder aluminium folie.
  4. Serveer de ribeye met de champignon saus.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met aardappelpuree!