Home » Factsheet Tante Door

Factsheet Tante Door

VERGELIJK TANTE DOOR MET REGULIERE KIP

Je bent geïnteresseerd in waar jouw kip vandaan komt. Dat is een goede zaak. De meeste informatie over Tante Door kun je hier lezen, maar wij begrijpen dat je nog meer vragen hebt. Wij zijn transparant over de opgroei, voeding en verwerking van Tante Door, laten we daarom beginnen bij de kenmerken.

De kenmerken van Tante Door zijn:

  • Echte Hollandse kip
  • Ruime stallen*
  • Natuurlijk dag- en nachtritme
  • Kleinschalige opgroei*
  • Coccidiostatica vrij voer
  • Antibiotica vrij vlees
  • 30% langer leven*
  • Ambachtelijk verwerkt

* t.o.v. reguliere kip

Tante Door kip factsheet
De kenmerken van Tante Door mogen dan heel duidelijk zijn. Maar je wilt natuurlijk ook graag weten wat hier dan beter of anders aan is ten opzichte van de reguliere kip? Wij hebben dat in onderstaand overzicht heel duidelijk in kaart gebracht. Je ziet de vergelijking van Tante Door met de reguliere kip, de 1 ster kip en de 3 sterren kip, ook wel de biologische kip. Zo kies je bewust jouw stukje kip.

Factsheet Tante DoorUitleg ‘Geen antibiotica toegestaan, uitzondering bij ziekte’: Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij, maar ook zeker coccidiostatica vrij is.

Sinds de start van het concept in 2013 zijn wij pas drie maal genoodzaakt geweest antibiotica te gebruiken. Over de jaren heen hebben wij al meer dan 300 koppels gehad, hiervan is dus minder dan 1% afgewaardeerd. Een feit waar wij erg trots op zijn. Het houden van Tante Door kippen is voor iedere boer een nieuwe ervaring, dit komt door het ras, de leefwijze, opgroei en voeding van Tante Door.