Home » Fusilli pasta met Tante Door filet

Fusilli pasta met Tante Door filet

Fusilli pasta met Tante Door kipfilet staat in een handomdraai op tafel en is ook nog eens super lekker!

Zoete aardappel stamppot met Tante Door gehaktschnitzel

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g Tante Door kipfilet
  • 240 g volkoren fusilli
  • 2 el biologische tomatenpuree
  • 20 cherrytomaatjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 500 g broccoli
  • 2 uien
  • Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden: Koekenpan en kookpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren fusilli beetgaar in ruim water. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan, schud regelmatig om.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan op gematigd vuur in een scheutje olijfolie. Bak de tomatenpuree 2 minuten mee, voeg de gesneden cherrytomaatjes toe. Eventueel kun je ook een klein scheutje wijn bij de saus schenken. Laat op laag vuur pruttelen.

  3. Besmeer de kipfilet met een beetje olijfolie en grill aan beide kanten in een droge hete pan totdat de kip goudbruin en gaar is. Zet het vuur halverwege lager zodat de kip mooi kan garen zonder droog te worden.

  4. Snijd een halve courgette in 4 parten en daarna in stukjes. Snijd de broccoli in roosjes. Rooster de groenten beetgaar op hoog vuur in een scheutje olijfolie in een hete pan. Giet de beetgare fusilli af, laat even uitdampen en warm de pasta in de tomatensaus.

  5. Maak de borden op met de geroosterde groenten, pasta met tomatensaus, gegrilde kipfilet en geroosterde pijnboompitten. Garneer tot slot met Parmezaanse kaas en geplukte verse Italiaanse kruiden.

Eet smakelijk!

Zo