Home » Gepocheerde Tante Door kip tartaar

Gepocheerde Tante Door kip tartaar

Gasten aan tafel deze Kerst? Serveer dan deze heerlijke gepocheerde Tante Door kip tartaar met sinaasappel en avocado als voorgerecht.

Gepocheerde Tante Door kip tartaar

  • Aantal personen: 4-6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 2 Tante Door kippenpoten
  • 750 ml kippenbouillon (blokjes)
  • Handje walnoten
  • 1-2 sinaasappels
  • Verse basilicum
  • Geroosterd brood / toast
  • 1 bosui
  • 2 avocado’s
  • 1/2 citroen
  • 1 el zure room
  • Peper & zout

Benodigdheden: Koekenpan en kookring

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op het vuur, voeg hier de drumsticks en de bouillonblokjes aan toe, laat ca. 30 minuten koken.

  2. Schil de sinaasappels, verwijder de witte velletjes en snijd in blokjes. Snijd de avocado in blokjes, besprenkel met citroensap en zet apart.

  3. Trek nadat de kip is afgekoeld het vlees uit elkaar. Doe de stukjes kip in een mengkom. Snijd de bosui in ringetjes, halveer de walnoten en voeg toe aan de kip. Voeg hier twee eetlepels zure room en het sap van een halve citroen aan toe. Breng op smaak met verse basilicum, peper en zout.

  4. Leg de kookring op het bord en verdeel over de bodem een laagje avocado blokjes. Druk zachtjes aan met een lepel. Breng een laag kipsalade aan en druk opnieuw zacht aan. Verdeel vervolgens de sinaasappelblokjes bovenop en verwijder de kookring.

  5. Garneer met een blaadje basilicum en serveer met geroosterd brood of toast.

Eet smakelijk!