Gevlinderde Tante Door kip met knoflookboter

Vier het weekend met een lekker ovengerecht!

Gevlinderde Tante Door kip met knoflookboter

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hele Tante Door kip
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 70 g roomboter
  • 1 tl verse tijm
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 tl vers citroensap
  • 1/2 tl peper
  • 500 g krieltjes
  • 250 g geschilde wortels
  • 350 g spruitjes

Benodigdheden: Bakplaat

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de kip met de borstkant omlaag. Snijd of knip met een scherp mes of wildschaar langs de ruggengraat. Deze wordt niet gebruikt. Keer de kip om en druk er stevig op met de hand. Leg de kip met de borstkant omlaag op een bakplaat, plaats de kippenvleugels onder de kip, zodat ze niet aanbranden.
  3. Doe de roomboter in een kom. Pers de knoflookteentjes uit en voeg deze samen met de tijm, citroenrasp, zout en peper toe aan de boter. Mix de ingrediënten goed door elkaar. Zet ongeveer 2 el van de boter apart, smeer de rest uit over de kip.
  4. Bak de kip 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de krieltjes 4 minuten in zo min mogelijk water, giet af en laat de aardappels even droog stomen zonder deksel.
  5. Haal na 10 minuten de kip uit de oven en zet de temperatuur omlaag naar 180 graden. Voeg de krieltjes en wortels toe aan de kip en bak 20 minuten. Voeg dan de spruitjes en de overgebleven knoflookboter toe en bak nog 15 minuten. Haal uit de oven en besprenkel met citroensap.

Eet smakelijk!