Tante Door kip salade met mango salsa

Haal de zomer in huis met deze heerlijke Tante Door kip salade

Tante Door kip salade met mango salsa

  • Aantal personen: 4 - 6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 4 Tante Door kipdijfilets
  • 2 baby romaine sla of 1 grote krop
  • 1 rode paprika
  • Handje ongezouten pinda’s
  • Extra koriander ter garnering

Ingrediënten voor de marinade/dressing

  • 3 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • Handje koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl honing
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl komijn
  • Zout naar smaak

Ingrediënten voor de mango salsa

  • 1 grote mango
  • 1 avocado
  • 3 lente uien

Benodigdheden: Grillpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de marinade, snijd of pers de knoflook en hak de koriander fijn. Meng dit samen met alle andere ingrediënten in een kleine kom.
  2. Leg nu de kipdijfilets in een ondiepe schaal en schenk hier 1/3 van de marinade overheen, laat de kip nu minimaal een kwartier (liever langer als je hier de tijd voor hebt) marineren.
  3. Snijd ondertussen de mango en avocado in blokjes, de paprika in reepjes en de lente-ui in ringen. Was de Romaine sla en laat uitlekken.
  4. Zet nu de grillpan aan en grill de kipdijfilets aan weerszijden gaar, zet ze daarna even opzij om af te koelen. Maak de grillpan even schoon met een stuk keukenpapier en grill daarna de paprika.
  5. Maak ondertussen de mango salsa door de mango, avocado en lente-uitjes te mengen in een kom. Voeg hier 2 eetlepels van de dressing aan toe.
  6. Snijd nu de kip in reepjes en maak de salade door alle ingrediënten te mengen in een saladeschaal.  Maak af met de overgebleven dressing en pinda’s.

Serveer samen met een lekker stuk stok- of naanbrood!

Eet smakelijk!