Home » Krokante Tante Door kip caprese

Krokante Tante Door kip caprese

De Kerst is weer voorbij en om het jaar feestelijk af te sluiten hebben we dit simpele, snelle en erg lekkere borrel hapje voor jullie gemaakt.

Krokante Tante Door kip caprese

  • Aantal personen: 15-20 bites
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 15-20 bites

  • 800 g Tante Door kippeling
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 250 g mozzarella balletjes
  • 250 g kleine cherry tomaten
  • Basilicum blaadjes
  • Balsamico siroop

Benodigdheden: Koekenpan en kleine saté prikkers

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Schenk de zonnebloemolie in een wat hogere koekenpan. Test of de olie heet genoeg is door de steel van een pollepel in de olie te steken. Onstaan er bubbels rond de steel? Dan is de olie klaar om te gebruiken. Frituur de Tante Door kippeling 3-4 minuten tot een goud bruin korstje.

  2. Laat de mozzarella balletjes uitlekken en halveer de cherry tomaten.

  3. Rijg een mozzarella bolletje, een stukje kippeling, een basilicum blaadje en een halve cherry tomaat aan de prikker. Herhaal dit tot al je ingrediënten op zijn.

  4. Leg de krokante Tante Door kip caprese op een bord of schaal en besprenkel met balsamico siroop.

Eet smakelijk!