Massaman curry met Tante Door kip

Zet in no-time een heerlijke curry op tafel!

Massaman curry met Tante Door kip

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g Tante Door kipdijfilets
  • 350 g krieltjes
  • 300 g sugersnaps
  • 1 ui
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 pakje Massaman curry
  • 300 g rijst
  • Handje ongezouten pinda’s
  • Wokolie

Benodigdheden: Wokpan en kookpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in grove stukken, de krieltjes doormidden en de kipdijfilet in blokjes.
  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de kipdijfilets tot ze gaar zijn. Voeg de uit en de krieltjes toe en bak deze kort mee. Zet het vuur nu wat lager en voeg de currypasta toe, bak kort mee tot de pasta begint te geuren. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 12-15 minuten zachtjes doorkoken totdat de krieltjes gaar zijn. Voeg als laatste de sugarsnaps toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de curry met de gekookte rijst en pinda’s.

Eet smakelijk!