Mathijs special
Elita boeuf bourguignon

MATHIJS SPECIAL – Elita boeuf bourguignon. Heerlijk stoofvlees met wortel, rode biet, en spek. Super in combinatie met gekookte aardappeltjes en sla ter garnering.

Elita boeuf bourguignon

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg Elita riblappen
  • 2 el bloem
  • 200 g gerookt spek
  • 2 uien
  • 2 winterwortels
  • 2 rode bieten
  • 8 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree (blikje)
  • 700 ml Bourgogne rode wijn
  • 700 ml runderbouillon
  • 4 laurier bladeren
  • 400 g zilveruitjes
  • Verse bladpeterselie
  • 12 kleine kruimige aardappelen

Benodigdheden: Braadpan en kookpan

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote braadpan en bak hierin de spekreepjes krokant in een klein scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui, blokjes winterwortel, blokjes rode biet en gesneden knoflook mee. Schep vervolgens het spek en de groenten uit de pan en laat het vet in de pan zitten.
  2. Snijd de Elita riblappen in grote blokken, bestuif met bloem en bak rondom bruin aan in het spekvet en een flinke lepel roomboter. Roer de tomatenpuree erdoor en bak twee minuten mee in de braadpan.
  3. Blus af met de wijn en runderbouillon in de pan en zet het vuur laag. Voeg de groenten met spek en de laurier toe en laat het vlees minimaal 3 uur stoven op een laag pitje met het deksel (schuin) op de pan. Roer regelmatig door en check het vlees op de juiste gaarheid. Het vlees mag een beetje uit elkaar vallen en de saus mag ook iets inkoken.
  4. Zet vlak voor het serveren een ruime koekenpan op hoog vuur en smelt daarin een klontje roomboter. Bak hierin de gesneden kastanjechampignons met de zilveruitjes goudbruin krokant aan. Roer dit door de Boeuf Bourguignon. Proef!
  5. Serveer de Boeuf Bourguignon met gehakte verse platte peterselie, gekookte aardappeltjes en eventueel een beetje sla ter garnering.

Eet smakelijk!