Home » Mathijs SpecialSteak tartaar van Elita bavette

Mathijs Special
Steak tartaar van Elita bavette

MATHIJS SPECIAL – Steak tartaar van Elita bavette met tafelzuren. De fijngehakte bavette is vol en zacht van smaak. Lekker met ras el hanout specerijen, een gepoft aardappeltje, kappertjesmayonaise en verschillende tafelzuren. Heerlijk als voorgerecht!

Steak tartaar van Elita bavette

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Elita bavette
  • Snufje ras el hanout specerijen
  • 1 sjalot
  • 2 eidooiers
  • Tafelzuren zoals: kappertjes cornichons, Amsterdams uitje, gekookte bietjes en/of tulpenknolletjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 3 kleine aardappeltjes
  • 1 el zure room
  • Verse motti cress (of tuinkers)

Benodigdheden: Kookpan

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Halveer de kleine aardappeltjes met schil en kook af in afgepast water met een snufje zout. Na het koken prak je 1 aardappeltje zonder schil fijn met een beetje zure room. Garneer de 4 halve aardappeltjes met de aardappelpuree.
  2. Snijd de bavette (haaks op de draad) in plakken. Snijd en hak het vlees vervolgens fijn. Gebruik hiervoor een scherp mes. Veel smaak hoef je niet toe te voegen aan Elita bavette. Een snufje ras el hanout specerijen, een fijngesnipperd uitje, een beetje zout en peper. Meng door elkaar.
  3. Maak 4 mooie gelijke balletjes van de tartaar, druk ze iets plat en druk er met een vinger een kluitje in. Verdeel de losgelagen eidooiers over deze kuiltjes.
  4. Snijd de tafelzuren en verdeel mooi om de steak tartaar. Hak een lepel kappertjes fijne en meng met mayonaise tot een kappertjesmayo. Serveer deze erbij. Garneer met motti cress of tuinkers.

Eet smakelijk!