Mathijs special
Gevlinderde Tante Door kip

MATHIJS SPECIAL – Gevlinderde hele Tante Door kip met salsa verde. Wat een feest met de heerlijke marinade van citroen, honing en knoflook. Bekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Tante Door gevlinderde kip

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hele Tante Door kip, gevlinderd
  • 2 citroenen
  • 2 el honing
  • 8 teentjes knoflook
  • 4 el kappertjes
  • verse rozemarijn
  • 750 gr kriel aardappeltjes

Ingrediënten voor de salsa verde

  • 1 rode ui
  • 1 bos verse peterselie
  • 1 bos verse basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • scheut extra virgin olijfolie

Benodigdheden: Bakplaat en staafmixer of keukenmachine

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Haal een Tante Door kip bij je slager of poelier. Deze kippen hebben een mooi leven gehad en dat proef je terug. Vraag of de vakman hem voor je wil vlinderen. Dan is ie ingeknipt en platgemaakt. Het voordeel hiervan is dat je de kip beter en sneller kunt garen.
  2. Maak de marinade van geraspte citroenschil, geraspte teentjes knoflook, citroensap, honing, een scheut olijfolie en grof zout en peper uit de molen. Smeer de kip hiermee aan beide kanten in. Als het je lukt, is het ’t best om de kip een paar uur van tevoren in de koelkast te laten marineren. Dan kunnen de smaken beter intrekken, maar je kunt de kip ook direct braden.
  3. Verdeel de krieltjes, uitgeperste citroenen, stukjes knoflook, kappertjes en rozemarijn over de bakplaat om de gevlinderde kip. Braad de kip in de voorverwarmde heteluchtoven van 180 graden in ongeveer 55 minuten goudbruin gaar.
  4. Maak de salsa verde, maak gerust een dubbele hoeveelheid omdat je deze geweldige smaakmaker vaker gaat gebruiken. Deze groene kruidige saus maak je grotendeels op je gevoel. Met een staafmixer of keukenmachine maal je de verse kruiden, knoflook en kappertjes fijn met de mosterd, citroensap en extra virgin olijfolie. Proef en breng hoog op smaak met grof gemalen peper en zout uit de molen.
  5. Garneer de kip en krieltjes met fijngesneden rode ui en wat peterselie.

Eet smakelijk!

Zelf de kip vlinderen? Dat kan natuurlijk ook.

 

receptvideo

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken