Mathijs special
Kipvleugels

MATHIJS SPECIAL – Tante Door kipvleugels met frisse koolsalade. Makkelijk en snel klaar te maken. Bekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Tante Door kipvleugels

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 á 1,5 kg Tante Door kipvleugels
  • 2 el ketchup of tomatensaus
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook

Ingrediënten voor de koolsalade

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 gekookte eieren
  • 1 limoen
  • augurk
  • 2 uien
  • verse peterselie
  • 400 gr rode kool
  • 1 Chinese kool
  • 1 stengel bosui

Benodigdheden: Bakplaat

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade van ketchup of tomatensaus. Meng hier de sojasaus, kaneel, komijn en geperste teentjes knoflook doorheen. Hussel de kipvleugels door de marinade. Verdeel de Tante Door kipvleugels over een bakplaat met bakpapier en schuif in een voorverwarmde heteluchtoven van 220 graden. Braad de kip in 25 a 30 minuten knapperig en sticky.
  2. Maak nu de salade. We beginnen met de dressing, de basis hiervan is geprakt ei met mayonaise en yoghurt. Rasp het groene deel van het schilletje van de limoen en pers daarna het sap uit de limoen. Snijd de augurk in stukjes, of gebruik kleine augurkjes. Ongeveer 4 eetlepels. Snipper de uien fijn en hak verse peterselie fijn. Meng de dressing door elkaar in een ruime mengkom.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool en snijd in parten. Daarna kun je er met een koksmes fijne reepjes van snijden. Snijd de rode kool doormidden, vervolgens in partjes en verwijder de kern. Snijd daarna fijn met een scherp koksmes. Hoe fijner hoe beter. Je kunt hier eventueel ook een keukenmachine met rasp voor gebruiken. Meng de rauwkost goed door de dressing en breng op smaak met grof zout en peper uit de molen.
  4. Haal de kipvleugels uit de heteluchtoven en bestrooi met fijngesneden bosui en eventueel wat geroosterd sesamzaad. Serveer met de frisse koolsalade.

Eet smakelijk!

Tip: probeer dit gerecht ook eens met drumsticks.

 

receptvideo

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken