Home » Mathijs SpecialGebraden Elita rosbief met krokante notenkorst en wijnsaus

Mathijs Special
Gebraden Elita rosbief met krokante notenkorst en wijnsaus

MATHIJS SPECIAL – Met een heerlijk vers gebraden Elita rosbief is het gegarandeerd feest aan tafel. Het vlees is zo mals en sappig. Deze rosbief serveer je bij vele groente- en aardappelgerechten naar keuze.

Mathijs special - Elita rosbief

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Elita rosbief (runderezel) van ca. 700 g
  • 2 el honing
  • 40 g pistachenoten
  • 40 g pijnboompitten
  • 1 el verse rozemarijn
  • 4 el broodkruim of paneermeel
  • 1 klein potje zilveruitjes
  • 400 ml rode wijn
  • 1 runderbouillon tablet
  • 1 laurierblad
  • 100 g roomboter

Benodigdheden: Braadpan en ovenschaal

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Braad de Elita rosbief aan in een scheut olie en een klont roomboter. Schroei het vlees rondom dicht. Beweeg door de pan om te voorkomen dat de boter verbrand. Zodra de rosbief is aangebraden haal je hem uit de pan. Bewaar de braadjus in de pan.

  2. Maal of hak de pistachenoten en pijnboompitten fijn. Meng er fijngehakte rozemarijn, broodkruim en twee lepels braadjus doorheen. Leg de rosbief op een ovenschaaltje. Besmeer de bovenkant van de rosbief met honing. Beschenk de rosbief nu met de notenmix. Druk met je handen aan.

  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de rosbief in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur direct naar 180 graden en gaar 10 minuten. Draai daarna de temperatuur weer naar beneden, naar 120 graden en gaar ongeveer 20 minuten. Check de kerntemperatuur met een vleestemperatuurmeter. Bij 49 tot 51 graden is de rosbief rosé en bij 52 tot 55 graden is het vlees medium gegaard.

  4. Door de langzame garing blijft het vlees erg mals en sappig. Haal de rosbief uit de oven en laat ca 10 minuten onder een stukje aluminiumfolie tot rust komen.

  5. Maak de rode wijnsaus in de braadpan waar nog een beetje braadjus in zit. Bak de uitgelekte zilveruitjes en blus af met rode wijn. Verkruimel een bouillontablet en voeg deze samen met een laurierblad toe. Laat de saus op hoog vuur inkoken totdat je een ingedikte saus hebt. Haal dan direct van het vuur. Roer er een klont koude roomboter doorheen. De saus is nu klaar.

  6. Serveer deze heerlijke sappige Elita rosbief met krokante notenkorst met aardappelen en groenten. Trancheer de rosbief met een goed scherp vleesmes in dunne plakken.

Eet smakelijk!