Mathijs special
Elita sukade

MATHIJS SPECIAL – Elita sukade met pruimen en specerijen. Heerlijk gecombineerd met zoete aardappel en courgette. Het perfecte recept voor dit winterse weer.
Bekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Elita sukade met pruimen

  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g Elita sukade
  • 8 gedroogde pruimen
  • 12 Amsterdamse uien
  • 1 el ras el hanout specerijen
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstok
  • 2 laurierbladeren
  • 1 glas rode wijn
  • 500 ml bouillon (biologisch, tablet)
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 el crème fraîche
  • 1 courgette

Benodigdheden: Kookpan, koekenpan en braadpan

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Zet de braadpan op het vuur en breng een halve liter water met een bouillontablet tot net onder het kookpunt. Voeg de smaakmakers toe. De pruimen, Amsterdamse uien, ras el hanout specerijen, steranijs, kaneelstok en laurier.
  2. Zet een ruime koekenpan op het vuur en smelt een klontje roomboter. Braad de sukade ongeveer 1 minuut aan iedere kant aan. Beweeg door de pan zodat de boter niet verbrand. Zet het vuur uit en blus af met rode wijn. Voeg de sukade en rode wijn toe aan de braadpan. Laat 2 à 3 uur stoven op laag vuur met het deksel op de pan.
  3. Langer stoven mag ook. Door het zuur van de Amsterdamse uien zal het vlees sneller ‘draadjesvlees’ zijn. De smaken geven dit gerecht karakter.
  4. Maak een puree van zoete aardappelen. Even schillen, in stukken snijden en dan koken totdat de oranje aardappelen gaar zijn. Afgieten, uit laten dampen en fijnstampen. Breng op smaak met grof zout en peper en een lepel crème fraîche.
  5. Wil je een krachtige dikke jus? Zodra het vlees voldoende gestoofd is, giet je het stoofvocht van de sukade over in een koekenpan en laat op hoog vuur inkoken tot de juiste dikte.
  6. Snijd tot slot de courgette in gelijke blokjes en bak deze kort in een beetje roomboter in de koekenpan totdat ze mooi beetgaar zijn. Maak de borden op. Met de puree, groenten en tot slot de sukade met de uien en pruimen als garnituur. Serveer er wat kruidige jus bij.

 

receptvideo

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken