Mathijs Special
Tante Door kip spareribs met frisse dips

MATHIJS SPECIAL – Deze Tante Door kip spareribs zijn zo lekker mals en zacht, ze vallen zo van het bot.

Mathijs special - Tante Door kip spareribs met frisse dips

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Tante Door kip spareribs (ca. 3 stuks p.p.)
  • 2 el vadouvan kerrie
  • 2 el honing
  • 2 el azijn
  • 4 el ketchup
  • 2 el sesamzaad
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 el dikke Turkse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 gekookte rode biet
  • Komkommer
  • Cherrytomaatjes
  • Rauskostsalade
  • Friet
  • Verse peterselie

Benodigdheden: Bakplaat, kom en schaaltjes

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt van Mathijs Vrieze? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de marinade. Meng in een ruime kom de vadouvan kerrie, honing, azijn, ketchup, sesamzaad en geperste knoflook. Roer hier de Tante Door kip spareribs doorheen. Het lekkerst is om de marinade enkele uren (of een hele dag) in te laten trekken. Dek de kom af en zet in de koelkast.

  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Verdeel de kip spareribs over een bakplaat met bakpapier. Gaar gedurende 40 minuten. Check de gaarheid na 20 minuten, keer eventueel tussentijds een of twee keer om en gaar ongeveer de laatste 20 minuten eventueel met de grillstand.

  3. Maak de frisse dips. Meng de dikke yoghurt en mayonaise door elkaar, voeg een snufje zout en veel gemalen peper toe en verdeel over 2 schaaltjes. Rasp een halve komkommer, pers in een vergiet het vocht eruit. Voor de tweede variant rasp je een gekookte biet. Meng door de yoghurtmayonaise.

  4. Serveer de Tante Door kip spareribs met frieten (uit de oven), cherryomtaatjes en een gezonde rauwkostsalade. Garneer tot slot met verse gehakte peterselie.

Eet smakelijk!