Mathijs Special
Doerak saltimbocca

MATHIJS SPECIAL – Saltimbocca van Doerak filetlapjes is een ware smaakexplosie. De combinatie met rauwe ham, verse salie en witte wijn is fantastischBekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Doerak saltimbocca

  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor de saltimbocca

  • 2 Doerak filetlapjes
  • Prosciutto ham
  • Verse salie
  • Scheut witte wijn
  • 1 el kappertjes
  • 140 g volkoren spaghetti
  • 3 paprika’s
  • Verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen

Benodigdheden: Bakplaat, kookpan en koekenpan

Logo doerak

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Maak de paprika’s schoon en snijd in gelijke stukken. Besprenkel met een scheutje olijfolie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster de paprika’s ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  2. Kook de volkoren spaghetti af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na het afgieten zet je de pan terug op het vuur en verwarm je een scheutje olijfolie met fijngehakte peterselie en knoflook. Voeg de spaghetti toe, roer door, zet het vuur uit en doe de deksel op de pan.
  3. Vouw de rauwe ham met een blaadje verse salie om de filetlapjes. Zet eventueel vast met een prikkertje. Bak in een braadpan of hapjespan in roomboter aan beide kanten 2 minuten goudbruin. Blus af met witte wijn en matig iets het vuur. Voeg wat fijngehakte salie en kappertjes toe.
  4. In mijn recept bak je de filetlapjes kort zodat ze nét gaar zijn en sappig mals blijven. Je kunt ook het vlees met de wijn een poos laten sudderen op laag vuur. Proef de jus en mocht het wat zout en peper nodig hebben, voeg dit dan toe.
  5. Verwijder de vellen van de paprika en breng de stukken paprika op smaak met grove peper uit de molen. Besprenkel het gerecht met wat citroensap. Ben je een liefhebber van citroenrasp, dan kun je ook het gele schilletje raspen voor een extra fris effect.

Eet smakelijk!

receptvideo

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken