Mathijs Special
Gesmoorde Tante Door drumsticks

MATHIJS SPECIAL – Door de Tante Door drumsticks te smoren in de oven valt het vlees zo van het bot af. Bovendien is dit gerecht makkelijk voor te bereiden en is dus in een handomdraai klaar.

Gesmoorde Tante Door drumsticks

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 Tante Door drumsticks
  • 8 stengels bleekselderij
  • 4 dunne prei
  • 400 g doperwten (diepvries)
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 300 ml kokosmelk of kookroom
  • Verse tijm

Benodigdheden: 1 grote of 4 kleine eenpersoons overnschaaltjes

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200ºC en zet een grote ovenschaal of vier kleine eenpersoons ovenschaaltjes klaar.
  2. Bereid de bleekselderij door de uiteinden eraf te breken en de draden er in de lengte vanaf te trekken. Was de stengels en snijd in gelijke hoefijzertjes. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd in gelijke ringen. Zo nodig wassen indien er zandresten aan zitten.
  3. Verdeel de bleekselderij, prei en bevroren erwten over de ovenschaal(tjes). Leg de Tante Door drumsticks erop. Wrijf de drumsticks in met mosterd en schenk er wat honing overheen. Bestrooi het gerecht met tijm blaadjes en schenk de kokosmelk of kookroom over de groenten.
  4. Gaar de drumsticks in de oven. Eerst 20 min. afgedekt met aluminiumfolie met een paar kleine gaatjes erin geprikt. Vervolgens nog 20 min. zonder folie zodat het vocht iets in kan koken en de kip een krokant korstje krijgt.

Eet smakelijk!

Tip: Serveer met gekookte rijst of met gekookte kruimige aardappelen.