Mathijs Special
Tante Door kipdij

MATHIJS SPECIAL – Malse Tante Door kipdij met een Indonesische twist. Heerlijk zacht gegaard met Indonesische Rendang specerijen. Geserveerd met gado gado springroll en gebakken nasi.

Tante Door kipdij met een Indonesische twist

  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 Tante Door kipdij filets
  • 1 el Rendang specerijen boemboe
  • 4 rijstvellen
  • 200 g fijngesneden rode kool
  • 200 g Chinese kool
  • Alfalfa kiemgroenten
  • 1 avocado
  • 4 el pinda’s
  • 4 kopjes zilvervliesrijst
  • 4 stengels bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember

Benodigdheden: Koekenpan en kookpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

    1. Smeer de Tante Door kipdij in met de rendang specerijen en bind op in rolletjes met een stukje opbindtouw. Het opbinden is optioneel, dat is mooi voor de presentatie. Braad de kipdij in de koekenpan rondom aan in een beetje olie op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat langzaam verder garen met een deksel op de pan.
    1. Kook de zilvervliesrijst af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitdampen. Bak de rijst daarna in een wok met fijngesneden bosui, knoflook en gember in een scheutje olijfolie. Voeg daarna ook een snuf grof peper en zout uit de molen toe.
    1. Bereid de vulling voor springrolls voor. Zet de rode kool en kiemgroenten klaar, snijd de Chinese kool fijn en snijd de avocado in partjes. Meng de rode en Chinese kool door elkaar en breng op smaak met een beetje olijfolie, zout, peper en fijngehakte pinda’s.
  1. Neem een rond rijstvel en laat deze kort wellen in lauwwarm water tot ie slap is. Leg het vel op de snijplank. Beleg het middelste vierkant met de groenten. Probeer netjes in reepjes te werken voor het mooiste kleur-effect. Vouw de zijkanten naar binnen, rol daarna de loempia strak op en snijd doormidden.

Eet smakelijk!