Mathijs Special
Tante Door kipdij stoofschotel

MATHIJS SPECIAL – Een stoofschotel vol van smaak met heerlijk zacht Tante Door vlees.

Tante Door kipdij stoofschotel

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g Tante Door kipdij
  • 2 el massaman specerijenmix (kant en klaar óf: chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, kaneelstok, knoflook, gember, kerrie)
  • 1 glaasje rode wijn
  • 1 klein potje Amsterdamse uien
  • 250 ml groentebouillon
  • ½ flespompoen
  • 300 g sperziebonen
  • 5 kopjes zilvervliesrijst
  • 4 stengels bosui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el zoute ketjap

Benodigdheden: Stoofpan en koekenpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de massaman specerijenmix. Rooster de smaakmakers in een droge koekenpan zodat de aroma’s vrij komen. Maal vervolgens fijn in een vijzel.
  2. Snijd de kipdij in 4 gelijke stukken en bak aan in een stoofpan in een beetje olijfolie. Voeg de massaman specerijenmix toe. Roer goed door zodat de specerijen niet verbranden. Blus af met een glaasje rode wijn en de bouillon. Voeg de Amsterdamse uien toe. Het zuur zal het vlees sneller zacht maken. Matig het vuur iets en laat stoven.
  3. Terwijl de kip aan het stoven is maak je de flespompoen schoon en snijd je in gelijke blokjes. Snijd de sperziebonen ook in gelijke stukjes.
  4. De kip kun je direct afmaken en de groenten eraan toevoegen. Laat de groenten ongeveer 15 minuten mee sudderen en klaar is je kipstoof. Maar als je meer het draadjesvlees effect wil, laat de kip dan eerst 1 à 2 uur op laag vuur sudderen voordat je de groenten toevoegt.
  5. Roerbak gekookte zilvervliesrijst in een koekenpan tot een lekkere nasi. Zilvervliesrijst is veel gezonder dan witte rijst en op deze manier is het een stuk smakelijker. In een scheutje olijfolie roerbak je de rijst met gesneden bosui, knoflook en een beetje ketjap in een handomdraai. Breng op smaak met grove peper uit de molen.

Eet smakelijk!

Tip: Snijd de kipdij niet schoon, het beetje vet zorgt juist voor een heerlijke smaak.