Onze Elita boeren

Met trots stellen wij jullie voor aan twee van onze Elita boeren:

Henk & Teunie

Henk en TeunieDit zijn Henk en Teunie met hun drie kinderen uit Voorthuizen. Zij zijn de derde generatie op de boerderij. Opa en oma zijn op deze plek begonnen in 1938. Toen een gemengd Veluws bedrijf met melkkoeien, legkippen en varkens. In 2013 hebben  Henk en Teunie de boerderij over kunnen nemen van hun (schoon) ouders. Zij zijn toen verder gegaan met biologische opfokhennen en melkkoeien.

De melkkoeien zijn er nu niet meer, maar dit voorjaar hebben zij hun koppel Elita’s mogen verwelkomen. Samen met ons werken zij aan eerlijk, duurzaam rundvlees. Dit concept past heel mooi op de locatie van hun bedrijf, die doordat de herverkaveling daar nooit gestart is, heel geschikt is voor relatief kleinschalige landbouw.

“Wij mogen meewerken aan een concept voor rundvlees waarbij wij ons helemaal thuis voelen. We hopen dan ook op een langdurige prettige samenwerking” – Henk en Teunie.


André en Ina

Andre en InaDit zijn André en Ina uit Ritthem. Samen met hun twee zoons hebben zij een echt familie bedrijf. Zij houden schapen en vleeskoeien, er is veel werk, maar ze doen het met plezier, want ze houden van hun dieren.

Er is ruim 90 hectare grasland, waarvan het grootste gedeelte natuurgebied en zeedijken. Er lopen nu 500 schapen en we willen naar een 100 tal vleeskoeien.

Na jaren lange ervaring met vleeskoeien hebben ook zij sinds het voorjaar een koppel Elita Piemontesen. Een prachtig koppel waarvan de eerste kalveren al zijn geboren. Het Elita concept sluit goed aan bij de normen en waarden van hun bedrijf. Met de kennis en liefde voor het vak zullen zij samen met ons het concept tot een verdere uitbreiding brengen.

Binnenkort kun je hier nieuwe verhalen vinden van onze andere boeren, dus houd de website in de gaten!