Home » Onze Tante Door boeren

Onze Tante Door boeren

Met trots stellen wij jullie voor aan twee van onze Tante Door boeren:

Gerard & Jolanda

Gerard en Jolanda

Maak kennis met Tante Door boer Gerard en zijn vrouw Jolanda en 3 kinderen.

Gerard is in 2004 begonnen met het houden van legkippen in Emmeloord, dit bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid naar een mooi bedrijf met 27.000 biologische legkippen. In 2019 kwam daar de mogelijkheid bij om een vleeskuikenbedrijf in Espel over te nemen, een kans die Gerard met beide handen heeft aangepakt.

De vorige eigenaar had al Tante Door kippen en was hier erg enthousiast over. Zijn enthousiasme, de lage stalbezetting, het langzaam groeiende ras en de vaste vierkante meter prijs hebben hem doen besluiten om door te gaan met het houden van Tante Door kippen. En dit doet hij nog steeds met veel plezier!

Willem & Elsbeth

Willem en Elsbeth

Maak kennis met Willem, Elsbeth en hun drie kinderen. Samen hebben zij een gemend boerenbedrijf met 14.000 Tante Door kippen en 110 melkkoeien met bijbehorend jongvee. In oktober 2018 hebben zij dit bedrijf overgenomen van de ouders van Willem.

‘Mijn opa en oma zijn begonnen met het houden van kippen op een zoldertje in de stal, dit hebben mijn ouders rond 1970 uitgebreid en een stal gebouwd voor vleeskuikens’ aldus Willem.

Wij hebben deze stal door middel van nieuwe dakramen en twee grote kijkramen in de deuren klaar gemaakt voor het Tante Door concept. In 2019 zijn de eerste Tante Door kuikens bij ons gekomen en wij zijn erg blij het met concept! Het zijn sterke en vitale dieren die wij hier een goed leven geven. We werken er met veel plezier aan om de consument van een lekker stukje kip te kunnen laten genieten.

Alex & Rienkje

Alex en Rienkje

Dit zijn Alex en Rienkje met hun drie kinderen en hun hond. Alex z’n vader is 50 jaar geleden begonnen op deze boerderij met 6000 vleeskuikens. Hij heeft later een stal bij de boerderij gebouwd van 1000m2. In 1998 hebben Alex en Rienkje het bedrijf overgenomen. Omdat het bedrijf niet heel groot is zijn beide ook altijd blijven werken buiten het bedrijf. Jaren lang hebben ze reguliere vleeskuikens gehouden, daarna een tijdje maiskippen en nu hebben ze  3 jaar Tante Door kuikens.

“We zijn blij dat we met dit concept kunnen meedoen, het past gewoon bij ons en is goed te combineren met alle andere activiteiten. Het is een product waar we met recht trots op kunnen zijn!”


Binnenkort kun je hier nieuwe verhalen vinden van onze andere boeren, dus houd de website in de gaten!