Home » Op bezoek bij de stal van Elita

Op bezoek bij de stal van Elita

Klant bij Elita

Elita logo

Open en eerlijk communiceren dat ben je wel van ons gewend. Daarom vinden we het ook belangrijk om al onze slagers goed te informeren over de leefwijze van Tante Door, Elita en Doerak.

Zodat de slagerijen ook de consumenten goed kunnen informeren over de leefwijze. Je vertelt immers levendiger over wat je met eigen ogen hebt gezien.

Klant op bezoek

Sander van Keurslagerij Timmers had bij ons een bezoek aangevraagd om bij Elita te mogen kijken. Zo gezegd zo gedaan zijn wij met Sander op een mooie zonnige maar koude dag naar Dalfsen afgereisd om Elita te bezoeken.

Leerzaam

Schoenen uit en op de sokken de kantine in. Daar vertellen Jurjën en Ingrid de Kuiper vol enthousiasme over hun Elita koeien. Na een korte introductie hebben ze ons de verschillende stallen laten zien. Van een beschutte stal voor de drachtige koeien tot het ‘roundhouse’ waar de koeien overdekt in de buitenlucht staan. Dit roundhouse bevorderd het natuurlijke kudde gedrag en zo kunnen alle koeien goed in de gaten gehouden worden.

Alle ruimte

Elita staat in de winter in de stal of in het roundhouse, hier hebben ze de ruimte om te lopen en kunnen ze liggen op zaagsel. In het voorjaar begint het echte plezier, dan mogen de koeien de wei in. En als het weer dit toelaat staan ze wel 7 maanden per jaar in de wei!

Deze diashow vereist JavaScript.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook graag een boerderij bezoek aanvragen?

Dat kan. Neem dat hier contact met ons op.

Boerderij bezoek was op 21 februari 2018