Over Doerak

100% HOLLANDS VARKEN, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Lekker knorren, spelen of vrolijk rondrennen met haar grappige krulstaart. Onze Doerak varkens doen waar zij zelf zin in hebben. Doerak heeft een goed leven op de boerderij.

Voeding en antibiotica
Doerak heeft onbeperkt toegang tot water en het eten wordt nauwkeurig bijgevoerd. Daarnaast zorgt de boer voor de nodige mineralen en vitaminen. Zo krijgt Doerak een uitgebalanceerde voeding. Groeibevorderaars zijn in Nederland letterlijk verboden en krijgt Doerak dan ook niet toegediend. Het vlees is antibiotica vrij*.

Natuurlijk gedrag
Doerak heeft veel speelmateriaal in de stal om lekker mee te ravotten. De stallen zijn voor het grootste gedeelte voorzien van stro om lekker in en mee te spelen. Door de ramen en deuren in de stal kan het daglicht onbelemmerd de stal binnen dringen. Het natuurlijke gedrag van Doerak wordt hierdoor zoveel mogelijk gestimuleerd. Dit komt de smaak zeer ten goede.

Vol van smaak
Het vlees van Doerak bevat intramusculair vet. Dat wil zeggen dat er kleine adertjes met vet door het vlees zitten die weg smelten op het moment dat het vlees gebakken wordt. Het resultaat is een heerlijk mals stukje vlees. Een ouderwets volle en lekkere smaak.

Doerak
vorige
volgende
ArrowArrow
Slider

 

Benieuwd waar je dit heerlijke vlees kunt kopen? Kijk dan in onze winkelzoeker.

*Doerak varkens worden nooit preventief behandeld met antibiotica. Mocht het voorkomen dat Doerak toch ziek wordt, zal er alleen antibiotica worden gebruik na goedkeuring van de dierenarts. Na het gebruik van antibiotica houden wij de wettelijke verplichte wachttijd aan, alvorens de varkens worden geslacht. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat er geen antibiotica meer in het vlees zit.