Home » Over Elita

Over Elita

100% HOLLANDS RUND, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Elita logoGoed dat je even de tijd neemt voor Elita. Dat betekent dat je interesse hebt in wat je eet en waar je eten vandaan komt.

Elita is een raszuivere koe met Italiaanse roots. Elita wordt geboren in Nederland en groeit op bij Nederlandse boeren. De boerderijen zijn nauw verbonden en worden centraal aangestuurd door Veldhoven Kipproducten. Elita is vernoemd naar de eerste koe waarmee de kudde begonnen is.

Natuurlijk afkalven

Elita is een Piemontees. Dat is een rundveeras dat uitermate geschikt is als vleesras. Het ras staat bekend om het feit dat kalveren via de natuurlijke weg ter wereld komen. Hierdoor is geen keizersnede nodig wat het leven van de koe ten goede komt. Voor het afkalven is een speciale ruimte in de stal gemaakt die zorgt dat de koe niet is afgezonderd van de overige koeien. Dit voorkomt veel stress. De kalfjes blijven vijf tot zes maanden bij de moeder. Elita is wit, sterk en heeft een rustig karakter.

Krachtige voeding

De voeding van Elita komt van het land van de boer, dit bestaat uit hooi, kuilgras en maïs. Ook zorgt hij voor de nodige mineralen en vitaminen voor net dat beetje extra. Elita graast van april tot oktober in de weide of zelfs langer als het weer dit toelaat. Hier heeft Elita alle ruimte om de stal in en uit te lopen. De laatste drie maanden verblijft Elita in de strostal met ligplekken. Zij komt hier tot rust en krijgt specifieke voeding met lijnzaad. Deze laatste periode zorgt voor de fijne, rode vleesstructuur die mals, maar krachtig is van smaak. Je proeft het!

Vetarm en een laag cholesterolgehalte

Het vlees van Elita is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekte.

Voeding en antibiotica

Elita beschikt over vers eten van eigen land. Daarnaast zorgt De Valk Wekerom voor mineralen en vitaminen in de voeding. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Elita dus niet toegediend. Haar vlees is antibiotica vrij*.

Benieuwd waar je dit heerlijke vlees kunt kopen? Kijk dan in onze winkelzoeker.

*Elita runderen worden nooit preventief behandeld met antibiotica. Mocht het voorkomen dat ze toch ziek worden, zal er alleen antibiotica worden gebruikt na goedkeuring van de dierenarts. Na het gebruik van antibiotica houden wij naast de wettelijk verplichte wachttijd ook een extra wachttermijn aan, alvorens de runderen worden geslacht. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat er geen antibiotica meer in het vlees zit.

Elita
Elita in de stal
Elita
vlees_van_hollandse_koeien
elita_koe_pietmontees
Elita in de stal
P1010250
P1010302
P1010340
P1010320
IMG_8717
elita_koeien_in_het_land
vorigevorige
volgendevolgende
vlees_van_hollandse_koeien
elita_koe_pietmontees
Elita in de stal
P1010250
P1010302
P1010340
P1010320
IMG_8717
elita_koeien_in_het_land
previous arrow
next arrow