Over Tante Door

100% HOLLANDSE KIP, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Tante Door logoFijn dat je de tijd neemt om meer over mij te weten te komen. Dat betekent dat je interesse hebt in wat je eet en waar jouw eten vandaan komt.

Rust en ruimte
Tante door groeit op in een ruime* stal en de boer laat haar in alle rust groeien. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Optimale omstandigheden kuikens
De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica
Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen. Tante Door krijgt geen groeibevorderaars toegediend en het vlees is antibiotica vrij**.

Minder stresshormoon
Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Ook deze verwerking vindt volledig in Nederland plaats. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding. Zo kun jij genieten van een heerlijk stukje kip.

Tante Door in de stal
vorigevorige
volgendevolgende
ArrowArrow
Slider

 

Benieuwd waar je dit heerlijke vlees kunt kopen? Kijk dan in onze winkelzoeker.

*t.o.v. reguliere kip

**Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend krijgen, zullen wij deze kippen niet onder het concept Tante Door verkopen. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij is.