Home » Pompoen bloemkoolsoep met pittige Elita runderreepjes

Pompoen bloemkoolsoep met pittige Elita runderreepjes

In een handomdraai een heerlijke soep op tafel.

Pompoen bloemkoolsoep met Elita runderreepjes

  • Aantal personen: 4-6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 250 g Elita runderreepjes
  • 750 g verse pompoen
  • 2 el verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 400 ml runderbouillon
  • 750 ml kraanwater
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1 bloemkool
  • Peper & zout
  • (Slag)room
  • Chili kruiden
  • 1 ui

Benodigdheden: Koekenpan en kookpan

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en fruit aan. Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de gember toe aan de uien. Roer 2 minuten door.

  2. Snijd de pompoen en voeg samen met de runderbouillon, tijm en komijn toe aan de uien. Breng op smaak met peper en zout. Breek de bloemkoolroosjes van de steel af en voeg bij de rest. Kook het geheel  ca. 30 minuten.

  3. Kruid intussen de Elita runderreepjes met chili kruiden en bak ze in een koekenpan kort op hoog vuur.

  4. Pureer de soep met en staafmixer. Verdeel de soep over de kommen, garneer met een scheutje (slag)room en de Elita runderreepjes.

Tip: serveer met vers stokbrood!

Eet smakelijk!