Home » Tagliatelle met walnoten-spinaziesaus & Elita biefstuk

Tagliatelle met walnoten-spinaziesaus & Elita biefstuk

Tagliatelle met romige walnoten-spinaziesaus en een medium-rare Elita biefstukje, mmm…

Tagliatelle met Elita biefstuk

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Elita biefstukken
  • 50 g ongezouten walnoten
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 g verse tagliatelle
  • 250 ml (slag)room
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl chili flakes
  • 400 g bladspinazie

Benodigdheden: Koekenpan

Elita stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Rooster de walnoten ca. 3 minuten in een droge koekenpan. Pel de knoflook en doe samen met de walnoten,

  2. chili flakes, 2/3 Parmezaanse kaas en de (slag)room in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Kook de snijbonen in 5 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de pasta toe.

  4. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de Elita biefstukken droog, bestrooi met peper en zout en bak ze aan beide zijden ca. 2-3 minuten. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.  Laat het bakvet in de pan zitten.

  5. Slink de spinazie in het bakvet, voeg de walnoten saus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.

  6. Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!