Tante Door kipburger

Tante Door kipburger met romige guacamole, zongedroogde tomatenpesto en bacon

Tante door kipburger

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipdijfilet van Tante Door
  • 1 ui
  • 4 plakken Doerak bacon
  • 2 tomaten (in plakjes)
  • 4 broodjes
  • Romaine sla
  • Peper & zout naar smaak
  • Chili kruiden & Parmezaanse kaas (optioneel: geraspt ter garnering)

Ingrediënten voor de zongedroogde tomatenpesto

  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook

Ingrediënten voor de guacamole

  • 3 avocado’s
  • 1 ui
  • 1 el citroensap
  • 1 el aioli

Benodigdheden: Keukenmachine en grillpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Kipgehakt is eenvoudig zelf te maken. Snijd de kipdijfilet in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien totdat de kipdijfilet fijn is. Laat het gehakt nu minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast “opstijven”.
  2. Snij de ui fijn en voeg toe aan het gehakt, breng op smaak met peper, zout en eventueel chili kruiden. Meng dit goed door elkaar en vorm 4 burgers van het gehakt. Is je gehakt te nat, voeg dan wat paneermeel toe. Laat de burgers vervolgens nog minimaal 15 minuten rusten.
  3. Maak ondertussen de guacamole door de avocado’s samen met de aioli en het citroensap fijn te prakken (je kan de ingrediënten ook in de keukenmachine doen of pureren met een staafmixer). Snijd vervolgens het uitje fijn en voeg deze toe aan de guacamole. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak nu de zongedroogde tomatenpesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Rasp of snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes. Doe de zongedroogde tomaatjes in een keukenmachine en mix dit fijn. Voeg dan de parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en mix het geheel fijn zodat een mooie fijne pesto ontstaat. Als de pesto te droog is kun je extra olijfolie toevoegen.
  5. Zet nu de grillpan aan op middelhoog vuur. Bestrijk de kipburgers met een beetje olijfolie en leg ze in de pan. Grill ze aan weerszijden mooi goudbruin. Grill de bacon in dezelfde pan  tot deze een beetje knapperig is.
  6. Neem nu een lekker broodje en snij deze doormidden. Smeer op de onderste helft de guacamole en op de bovenste helft de zongedroogde tomatenpesto. Beleg de broodjes met sla, leg de kipburger en bacon erop en verdeel de tomaten. Maak eventueel af met geraspte parmezaanse kaas.

Lekker met gekookte of gegrilde maïskolven!

Eet smakelijk!