Mathijs Special – Tante Door kipcurry

MATHIJS SPECIAL – Tante Door kipcurry met rijst en geroosterde paprika.
Een gezonde maar rijke maaltijd!
Bekijk onderaan de pagina de receptvideo.

Tante Door kipcurry

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g Tante Door kipdij
  • 5 knoflookteentjes
  • 1 bosui
  • 2 el kerrie specerijenmix
  • stukje verse gember
  • 600 g tomaten
  • 150 ml Griekse yoghurt naturel
  • Zout & peper
  • 3 paprika’s
  • 360 g rijst
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden: Hapjespan, kookpan, koekenpan en keukenmachine of staafmixer

Lekker vers en snel op tafel

Deze kip curry maak je van verse ingrediënten en zet je binnen een half uur op tafel. De saus is mild doordat we hiervoor verse tomaten en Griekse yoghurt gebruiken. Meestal gaat in een curry kokosmelk, maar deze variant is gezonder en minder vet door de magere yoghurt die we er op het laatst doorheen roeren.

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg en #alledagenvers!

Alle dagen vers

Bereidingswijze

  1. Meet de rijst af en voeg hier anderhalf maal de hoeveelheid koud water aan toe. Breng de rijst op gematigd vuur aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de rijst langzaam gaar koken, zo krijg je de lekkerste rijst. Tussentijds een keer roeren. Afgieten is niet nodig.
  2. Snijd de Tante Door kipdij in gelijke stukken. Hak de schoongemaakte knoflookteentjes fijn. Schil ca. 4 cm gember en rasp daarna de gemberwortel fijn. Zet een hapjespan op gematigd vuur en bak de knoflook, gember en kerrie specerijenmix in 2 el olijfolie ongeveer 2 minuten aan.
  3. Voeg de Tante Door kipdij toe aan de curry en bak enkele minuten rondom aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur weer lager. De kwaliteit van je kerrie specerijenmix of currypoeder is bepalend voor de currysmaak van je gerecht.
  4. Maak de tomaten schoon, halveer ze en verwijder de steelaanzet. Pureer de tomaten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de tomatensaus toe aan de kipdij en laat op middelhoog vuur de saus ongeveer 10 minuten inkoken.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd in dikke repen. Rooster ze in een ruime koekenpan in een drupje olijfolie. Regelmatig omschudden.
  6. Breng de curry op smaak met grove peper en een snufje zeezout. Proef! Als de saus voldoende is ingekookt en de kipdij gaar is, haal je de curry van het vuur. Roer daarna de yoghurt er doorheen.
  7. Serveer de rijst en geroosterde paprika naast de curry.

Eet smakelijk!

VOOR DE LIEFHEBBER: Garneer de curry met koriander, munt of peterselie. Of serveer met uitgeperste knoflook in olijfolie.

TIP: Snijd de kipdij niet schoon, het is geen kipfilet. Het natuurlijke vet in de kipdij smelt in de pan en dit zorgt voor een heerlijke smaak!


receptvideo