Home » Tante Door schnitzel sushi bowl

Tante Door schnitzel sushi bowl

Gezonde poke bowl met een knapperige Tante Door schnitzel.

Tante Door schnitzel sushi bowl

  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 2 sushi bowls

  • 2 Tante Door kip schnitzels
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 3 tl limoensap
  • 3 tl rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 winterpeen
  • Japanse mayonaise
  • 250 g sushi rijst
  • 1 tl suiker
  • 2 tl zout
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 150 g sojabonen

Benodigdheden: Kookpan en koekenpan

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Maak de saus met de limoensap, 1 tl rijstazijn, sojasaus en sesamolie, meng tot een mooi geheel.
  2. Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Breng op smaak met rijstazijn, suiker en zout.
  3. Bak de Tante Door kipschnitzel ca. 20-30 minuten gaar met een goudbruin korstje. Rasp de wortel en snijd de komkommer, avocado en radijsjes in plakjes. Snijd de schnitzel in schuine reepjes.
  4. Maak de poke bowl op. Begin met de rijst, schenk er wat saus over heen. Verdeel de komkommer, avocado, radijsjes, sojabonen en kip over de rijst. Maak af met een aantal strepen Japanse mayonaise en besprenkel met de zwarte sesamzaadjes.

Eet smakelijk!