Tante Door saucijzenbroodjes

In een handomdraai zelfgemaakte Tante Door saucijzenbroodjes met chilisaus op tafel!

Tante Door saucijzenbroodjes

  • Aantal personen: 8
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 8 saucijzenbroodjes

  • 500 g Tante Door kipgehakt
  • 2 lente uien
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember
  • 1 knoflookteen
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el broodkruim
  • Halve limoen
  • Peper & zout
  • Sesamzaadjes
  • Chilisaus

Benodigdheden: Oven

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Breng het kipgehakt op smaak met peper en zout. Snijd de lente ui en rode peper fijn. Pers de knoflook en rasp de gember. Rasp en pers de limoen.

  2. Meng het kipgehakt met het ei, de lente ui, rode peper, gember, knoflook, limoen, ketjap manis en broodkruim. Is het mengsel nog te vochtig, voeg dan extra broodkruim toe.

  3. Leg aan een kant van het plakje bladerdeeg de vulling, verdeel hier een dunne streep chilisaus overheen, vouw het deeg vervolgens dicht en druk de randjes goed aan (eventueel met behulp van een vork).

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat, bestrijk deze met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.

  5. Zet de broodjes 30-40 minuten in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn.

  6. Serveer de saucijzenbroodjes met chilisaus.

Tip: maak mini saucijzenbroodjes voor bij de borrel!

Eet smakelijk!