Home » Tante Door kipvleugels met sinaasappel marmelade

Tante Door kipvleugels met sinaasappel marmelade

Om je vingers bij af te likken!

Tante Door kipvleugels met sinaasappel marmelade

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Tante Door kipvleugels
  • 2 tl sesamolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl verse gember
  • 3 tl chipotle
  • 150 ml sinaasappel marmelade
  • 50 ml hoisinsaus

Benodigdheden: Oven

Tante Door stempel

Dit heerlijke recept gemaakt? Plaats dan jouw foto van dit recept op Facebook of Instagram met #datzegtgenoeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de Tante Door kipvleugels in een kom en voeg 3 tl olijfolie en peper en zout toe. Hussel goed door elkaar totdat alle kipvleugels zijn bedekt.
  2. Leg de kipvleugels op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak de vleugels 30-40 minuten, keer ze tussentijds om.
  3. Doe de sesamolie en 2 tl olijfolie samen in een steelpannetje. Hak de knoflook en gember fijn en voeg bij de olie. Laat samen 3 minuten pruttelen.
  4. Voeg de chipotle, sinaasappel marmelade en hoisinsaus toe aan het pannetje. Kook ca. 5 minuten.
  5. Haal de kipvleugels uit de oven, giet de saus over de vleugels en schep een aantal keer om. Serveer direct.

Tip: Ook heerlijk op de barbecue!

Eet smakelijk!